Tijd Voor Administratie

Voor veel ondernemers is hun administratie een noodzakelijk kwaad, iets dat hen alleen maar tijd en energie kost. Steeds meer ontdekt men dat het nauwelijks tijd en energie hoeft te kosten en dat het zelfs heel nuttig inzicht oplevert.

Digitaal boekhouden

Recentelijk vroeg ik een hele groep ondernemers of ze alle mogelijkheden al gebruikten van online/digitaal boekhouden en zonder uitzondering waren ze van mening dat ze helemaal bij waren. Bij verder doorvragen gingen ze er vanuit dat hun boekhouder of accountant gebruik maakte van alle mogelijkheden, maar dat bleek in de meeste gevallen helemaal niet het geval te zijn.

Teletekst en faxen

Je stuurt tegenwoordig ook geen fax meer om je bestelling door te geven, je kijkt ook niet meer op teletekst voor de beursstanden, waarom zou je dan nog wel de methoden van 10 jaar geleden gebruiken voor je boekhouding? Ooit was je ook hip met een Nokia6310, maar zelfs die tijden liggen achter ons.

MT940 en Sepabestanden

  • Je portemonnee en auto vol met bonnetjes van kleine aankopen, dat is echt niet meer nodig.
  • MT940 bestanden sturen naar je boekhouder met dagafschriften is achterhaald (en er zijn zelfs nog boekhouders die bankafschriften handmatig invoeren).
  • Sepabestanden uploaden is niet van deze tijd, betaalbestanden kunnen direct in de bank worden ingeschoten.
  • Facturen uitprinten, mappen bijhouden, kassalijsten uitprinten, Excellijsten samenstellen, salarissen invoeren in de bank en ga zo maar door... Het merendeel van de ondernemers weet niet dat ze handelingen verrichten die al lang overbodig zijn.

Geautomatiseerd boekhouden

De meeste boekhouders en accountants zijn gericht op het verzorgen van jaarwerk, met de methodes die voor hen goed werken. Maar of je nu Afas, Snelstart, Unit4 of Exact Online gebruikt, de mogelijkheden om dingen te automatiseren zijn oneindig.

Check het in 2 minuten

Neem 2 minuten de tijd om deze checklijst in te vullen, zodat jij ziet of je administratie slimmer en efficiënter kan. Heb je vragen of wil je advies, dan staan wij uiteraard voor je klaar.

Doe de fittest