Ondernemers Boekhoudoplossing

Er komt langzaam beweging in de financiële dienstverlening, maar nog steeds zijn de heersende gedachten bij ondernemers de volgende:

  • Je administratie moet nu eenmaal gedaan worden
  • Boekhouders zijn nu eenmaal niet goedkoop
  • Boetes van de Belastingdienst zijn nog duurder

Toch is dit nu precies de logica waar je mee af moet rekenen om niet achter te blijven als ondernemer! Graag nemen we je mee in de ontdekkingstocht waarom het niet nodig is om je boekhouding te laten doen voor bizarre uurtarieven. Maar het vraagt wel even een andere mindset.

Angst voor het fiscale monster

Resultaatgericht boekhouden rekent af met fiscaal verplicht boekhouden. Wil jij je administratie op orde hebben omdat je bang bent voor boetes van de fiscus, of omdat je gelooft in de kansen voor je onderneming? De fiscale regels zijn complex en ondoorgrondelijk. De fiscus is een genadeloos apparaat, dat niet let op jouw goede bedoelingen. De huidige financiële dienstverlening profiteert van de angst voor het fiscale monster. Je wilt geen boetes en zeker geen controle, maar zelf weet je niet hoe je dingen moet aanleveren. Een boekhouder of accountant is duur, maar wat is het alternatief? Je ziet het als verplichte, onvermijdbare, noodzakelijke kostenpost.

Van kostenpost naar investering

Niemand ziet de aanschaf van een navigatiesysteem voor in de auto als een noodzakelijke kostenpost, maar als een zinnige investering. Maar de jaarlijkse APK zien we juist wel als een noodzakelijke kostenpost. Het is tijd dat de financiële dienstverlening zich richt op het voorzien van de organisatie van een navigatiesysteem naar haar bestemming, in plaats van het uitvoeren van verplichte onderhoudsbeurten of APK-controles.

Procesoptimalisatie

Er is dus duidelijk sprake van een dysfunctionele driehoeksverhouding tussen de traditionele accountant, de Belastingdienst en de ondernemer. Doordat het jaarwerk en de overige periodieke aangiftes (loonheffingen, BTW, ICP etc.) de grootste drijfveer zijn in de markt, dringt innovatie maar mondjesmaat door in het proces. Hierdoor wordt er zeer inefficiënt gewerkt, wordt er weinig waarde toegevoegd en worden er absurde tarieven in rekening gebracht.

Overgekwalificeerd en te duur

De goedkoopste kracht op een kantoor kost al snel meer dan € 60 per uur. Het simpele inboekwerk wordt vaak door deze junioren gedaan, die hier eigenlijk al overgekwalificeerd voor zijn. Als de processen goed zijn ingericht, kunnen eenvoudige taken veel goedkoper worden uitgevoerd.

Geautomatiseerd boekhouden

Doordat een boekhoud- of accountantskantoor elke ondernemer wil kunnen bedienen, zijn er geen standaard processen. Deze flexibele en dienstbare houding zorgt ervoor dat de financiële dienstverlening geen expertise heeft ontwikkeld om processen voor de ondernemer optimaal in te richten en te automatiseren. Deze taak ligt dan bij de IT-partner van de ondernemer, die weer geen inzicht heeft in financiële processen.

Minder inspanning, meer inzicht

Wil jij profiteren van de enorme vooruitgang en nieuwe mogelijkheden in de financiële dienstverlening? Neem contact met ons op, wij nemen graag vrijblijvend met je door hoe jij ook resultaatgericht kunt gaan boekhouden!

PS. Wil jij direct checken of jouw administratie optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden van vandaag:

Doe nu de CoinCare Fittest

Over CoinCare

CoinCare BV is een initiatief van een groep ondernemers die niet tevreden was met het aanbod in de huidige financiële dienstverlening. CoinCare specialiseert zich in procesoptimalisatie en het toerusten van de ondernemer met stuurinformatie om doelstellingen te behalen. Wil jij ook met vaste (lage) maandtarieven optimaal profiteren van de technologische vooruitgang in administratieprocessen? Wil jij beschikken over actuele up-to-date stuurinformatie en advies in de taal van de ondernemer? Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis en geheel vrijblijvend advies over het optimaliseren van uw administratieve processen.