Regelingenoprij 001

De regelingen op een rij

Vier relevante categorieën

Wij verwijzen je graag door naar ons beknopte overzicht met de status van de belangrijkste overheidsregelingen.

Het is "alle hands aan deck" bij CoinCare, waarbij we er alles aan doen om de normale werkzaamheden voor jou ook door te zetten. Momenteel zijn de meeste regelingen aangekondigd, maar moeten ze nog doorgevoerd worden en kan er nog niet veel gedaan worden.

1. Kasstroom

Als je krapte in liquiditeit voorziet zijn dit de logische stappen:

  • Let extra goed op inkoop, voorraadbeheer en stel facturatie niet uit.
  • Investeer alleen in zaken die rechtstreeks betrokken zijn bij uw kernoperatie.
  • Maak gebruik van de maatregelen die de overheid beschikbaar heeft voor noodhulp en extra kredietmogelijkheden.
  • Als je een voorlopige aanslag betaalt voor het jaar 2020 en je verwacht een lagere winst, kun je deze voorlopige aangifte laten bijstellen, door ons dat door te geven.

Er zijn meerdere sites die inzicht geven. De KvK is momenteel de beste bron voor actuele informatie via het Coronaloket.

Twee concrete punten
- Er is 4000 euro schadecompensatie voor bedrijven in horeca, de reisbranche, de evenementenbranche en de culturele sector. De aanvraag hiervoor kan nog niet worden ingediend.
- ZZP’ers die geen omzet hebben door het Coronavirus kunnen bij hun gemeente een uitkering op bijstandsniveau aanvragen. Deze regeling heet de TOZO (tijdelijke overbrugging zelfstandige ondernemers). Er is geen vermogenstoets en geen partnertoets. De regeling is nog niet actief, maar aanvragen kunnen bij de meeste gemeentes wel worden ingediend. Daarvoor kun je contact opnemen met je gemeente.

2. Behoud banen

Op voorwaarde dat er geen ontslagen vallen kan er gebruik gemaakt worden van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). De verloning loopt gewoon door, maar tot 90% van de loonkosten worden door het UWV vergoed. Deze aanvraag loopt via het UWV, maar kan nog niet worden ingediend.

3. Fiscale regelingen

Er kan bijzonder uitstel aangevraagd worden voor belastingaanslagen (IB, VPB, BTW en LB). Het uitstel kan aangevraagd worden nadat de aangifte gedaan is en de aanslag ontvangen is. Per brief kan om uitstel van betaling gevraagd worden. Hier moet ook in uitgelegd worden hoe u door de uitbraak van het coronavirus in betalingsproblemen bent gekomen.

4. Mentale weerbaarheid

Het is essentieel om te weten dat na elke crisis in de afgelopen eeuwen er weer krachtig herstel optrad. Denk verstandig op de korte termijn, maar denk positief op de lange termijn. Wij horen van verschillende ondernemers in dezelfde sector die totaal anders naar de kansen en bedreigingen kijken. Gebruik deze tijd om een fundament te leggen voor verdere groei en besteed aandacht aan zaken die je hebt verwaarloosd de afgelopen tijd.