Automatisering boekhouding robot

“Het uitstervende ras van boekhouder”

CoinCare starten zonder diepgaande boekhoudervaring of kennis was volgens velen absoluut niet verstandig. Het werd ons dan ook sterk afgeraden. In onze vorige artikelen stonden we stil bij disruptie in diverse sectoren, zoals Google, AirBNB en Über dat hebben gedaan. De dag voordat ondernemers briljant worden gevonden, vindt iedereen ze nog gevaarlijk en gek. Nu was dat niet zo extreem bij de start van CoinCare, toch hebben genoeg mensen ons verteld dat we dit werk beter aan de gevestigde orde konden overlaten.

Falen is niet fataal

Ook wij hebben in de opstartfase teleurstellingen meegemaakt, en zelfs in sommige opzichten gefaald. Maar de kern bij het veroorzaken van disruptie is dat je leert om zo te falen dat het niet fataal is voor de betrokken partijen. Net als leren lopen, is het belangrijk dat je leert omgaan met vallen, totdat je beproefd en volleerd bent.

Overbodige dienstverlening

Het zal niet lang meer duren voordat het huidige werk van administratiekantoren geautomatiseerd is. Bijvoorbeeld door robotic accounting, scan en herkenfunctionaliteit, zelflerende softwaren, en standardisaties (e-facturatie, UBL, SBR, etc). Het wordt ook steeds duidelijker dat de markt (van administratieve dienstverlening) onze disruptie goed kan gebruiken. Het wordt steeds duidelijker dat wij de traditionele dienstverlening nodig hebben en zij ons. CoinCare wil niet alleen ondernemers helpen om voorop te lopen in deze ontwikkelingen, maar ook de financiële sector helpen om te ontdekken welke waarde ze nu kan leveren aan bedrijven en ondernemers.

Gevaar of geschenk

Veel mensen denken dat robots en automatisering een gevaar vormen voor de economie en de werkgelegenheid. Zo zien wij dat absoluut niet. Hoe meer handelingen weggenomen kunnen worden bij de mens, hoe meer tijd er beschikbaar is om ons toe leggen op zaken die de kwaliteit van het leven verbeteren. We krijgen juist tijd om onderwijs, zorg en goede doelen meer aandacht te geven.

Fundament

In de financiële sector zal er steeds meer waarde geleverd kunnen worden om ondernemers hun doelen en dromen te helpen realiseren. Boekhouding wordt niet langer het doel van de dienstverlening, maar het fundament van de dienstverlening. De relatie tussen boekhouder/accountant en de ondernemer wordt niet meer een wettelijk verplichte, maar een echt partnerschap! Wat een geweldig toekomstperspectief!